sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Valkosuklaakastike ja vadelmat


Tämä jälkiruoka on helppo, nopea ja taivaallisen ihana. Vadelman raikkaus yhdistettynä valkosuklaakastikkeen makeuteen on loistava. Innostuksen tähän jälkkäriin sain taannoin ystäväni polttareissa. Googlettaessani sopivaa suhdetta suklaan ja kerman kesken löysin paljon valkosuklaakastikeohjeita. Moniin tuli kuitenkin kananmunaa, mausteita ja muuta "ylimääräistä". Itse halusin säilyttää jälkiruuan mahdollisimman simppelinä. Ja näillä mentiin:
Laita pakastevadelmat jääkappiin hetkeksi sulamaan tai tarjoile pakkasenkylminä.
Tee kastike seuraavasti Kotilieden ohjeella:

hyvä määrä kahdelle
50 g valkosuklaata
½ dl kermaa
½ rkl voita

Pilko suklaa kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna hitaasti sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Ota pois levyltä ja lisää voi. Sekoita kunnes kastike tasaista. Lisää vadelmien päälle kuumana/lämpimänä ja tarjoile heti. mmmmmmm!

2 kommenttia:

  1. Heippa, eksyin blogiisi jostakin ja tätä ohjetta oli pakko kokeilla kun näytti ja kuulosti niin hyvältä ja helpolta. Ja hyvää ja helppoa olikin, kiitos paljon ohjeesta. :)

    VastaaPoista
  2. ole hyvä vaan anni! vaikka eihän ohje kyllä ole omani. eikös vaan ollutkin helppoa ja taivaallisen makuista! jos alkupaloissa tai/ja pääruuassa "joutuu" väkästelemään, jälkkärin on kiva olla helppo.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin